Nakon pozitivne ocjene Europske komisije, Sveučilištu obrane i sigurnosti „Dr. Franjo Tuđman“ 26. lipnja 2024. dodijeljena je Erasmus povelja u visokom obrazovanju (ECHE). Ovom su Poveljom razrađeni svi preduvjeti za ostvarivanje nadolazećih međunarodnih suradnji, razmjena studenata i nastavnoga osoblja u okviru programa Erasmus+.

Stjecanje Erasmus povelje u visokom obrazovanju izuzetno je važno za procese profesionalizacije, modernizacije, internacionalizacije i aktivne participacije Sveučilišta obrane i sigurnosti „Dr. Franjo Tuđman“ u međunarodnim aktivnostima i projektima na razini Europske unije, zemalja članica NATO saveza i u čitavome svijetu.

Sveučilište je u veljači 2024. podnijelo opsežnu prijavu za stjecanje ECHE Povelje koja je ključni preduvjet za sva visoka učilišta koja se nalaze u zemlji sudionici programa, a koja žele sudjelovati u mobilnosti u svrhu učenja pojedinaca i suradnji radi ostvarivanja inovacija i dobre prakse u okviru programa Erasmus+. Ova je Povelja ujedno i opći kvalitativni okvir za aktivnosti europske i međunarodne suradnje koje te ustanove mogu provoditi u sklopu programa Erasmus+.