U srijedu 10. srpnja započinje NATO Public Forum 2024, događaj u organizaciji NATO saveza, Vlade Sjedinjenih Američkih Država i drugih istaknutih organizacija civilnoga društva. Forum se održava tijekom jubilarnog 75. samita NATO-a u Washingtonu i traje dva dana, do 11. srpnja. Sveučilište obrane i sigurnosti „Dr. Franjo Tuđman“ institucionalni je partner događaju.

NATO Public Forum 2024 za cilj ima promicati bolje razumijevanje politika i ciljeva NATO saveza u javnosti, kao i odluka koje će se usvojiti na ovogodišnjem samitu u Washingtonu. U nizu panel rasprava, debata i interaktivnih predavanja s raznolikim sudionicima, od visokih dužnosnika do međunarodnih sigurnosnih stručnjaka, kreatora mišljenja, akademika, novinara i mladih ljudi, raspravljat će se o temama s NATO-ovog dnevnog reda, o političkim, društvenim i sigurnosnim izazovima, perspektivama o trenutnim ratnim sukobima, nuklearnoj problematici i brojnim drugim temama.

Uz Vladu SAD-a, ovogodišnji Forum organizirali su i Atlantsko vijeće, Centar za novu američku sigurnost (CNAS), GLOBSEC-om, German Marshall Fundom Sjedinjenih Američkih Država (GMF) i institut Hudson.

Na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=_GULwElXytM dostupan je prijenos NATO Public Foruma 2024 uživo, na službenom YouTube kanalu Sveučilišta obrane i sigurnosti „Dr. Franjo Tuđman“, a više o događaju možete pronaći ovdje: https://www.natopublicforum.org/ .